Rolluiken, screens en zonneschermen benodigen allen bediening om ze op of neer te laten. Onze produkten worden standaard met manuele bediening geleverd, maar elektrische bediening is ook een mogelijkheid.

 

Handmatige bediening

produkt_stang
Slingerstang
produkt_bandbediening
Bandbediening
Bandbediening

Bandbediening is de goedkoopste bediening voor screen en rolluik. Het kan alleen gebruikt worden als de afmetingen van het rolluik of de screen niet te groot zijn in verband met overmatige slijtage.

Slingerstang

Bediening met een slingerstang en oogwindwerk is mogelijk bij een knikarmscherm, uitvalscherm en screen. Voordeel van een slingerstang en oogwindwerk is dat u binnen geen aansluiting en/of aanpassingen hoeft te maken.

 

 


Elektrische bediening (Somfy)

Geen draaistang en fysieke kracht meer nodig! Geen rondjes meer om het huis. Open en sluit voortaan al uw zonwering met een simpele druk op de knop van de afstandsbediening of zelfs met uw mobiele telefoon of tablet. Somfy is de bekende leverancier van motoren, bedieningen en besturingen voor gebruik in o.a. zonwering, rolluiken, garagedeur, gordijnen en raamdecoraties.

Somfy levert voor elk type zonwering of rolluik de specifieke bedieningssystemen. Somfy elektrische bedieningssystemen zijn geschikt voor nieuwe en bestaande zonwering en rolluiken. Somfy levert een aantal oplossing om uw produkten elektrisch te bedienen.

 

somfy_bedieningsoverzicht

 

Bedrade schakelaars

De traditionele manier van elektrisch en automatisch bedienen: een muurschakelaar of een besturing met een stroomkabel naar de motor. Bij 2 of meer schermen kunnen relaiskasten worden toegepast voor bediening met 1 of meer schakelaars. U kunt kiezen uit in- en opbouwschakelaars.

 

Draadloze bediening

Geen stroomkabels tussen zender en ontvanger in of bij de motor. Dit betekent minder hak- en breekwerk en besparing op installatiekosten. Eenvoudig en snel afstellen met behulp van bijv. een afstandsbediening.  En vervolgens zijn alle zonneschermen, rolluiken, raamdecoraties, de garagedeur, het toegangshek en de verlichting moeiteloos op afstand te bedienen.

Vanaf ieder punt in en rond het huis. Met één druk op de knop.

 

Home automation

Het is nu ook mogelijk om uw terraszonwering en andere producten in en rondom de woning te bedienen met uw smartphone, PC of tablet. Ongeacht waar u bent - u heeft altijd controle over uw huis. De installatie van deze Somfy TaHoma® huisautomatisering is volledig draadloos, ideaal in bestaande situaties.

Heeft u al een draadloos product van Somfy in bijvoorbeeld een rolluik of zonnescherm? Sluit deze dan aan op de TaHoma® samen met andere producten in huis. Vele elektrische apparaten zoals wasmachines, op afstand bedienbare garagedeuren, zonwering, verwarming en alarmering zijn tegenwoordig 'intelligenter'.

 

Bekijk hier een korte introductie over TaHoma® van Somfy.

 


Uitbreidingen

Het is daarnaast ook mogelijk om uw elektrische zonwering compleet te automatiseren.

Zon en wind sensor
Zon en wind sensor
Zon sensor
Zon sensor

U kunt bijvoorbeeld een uitgebreid tijdschema instellen om de verschillende zonwering systemen in uw huis op een gezette tijd te activeren.

Ook kunt u het uzelf nóg makkelijker maken met behulp van klimaatsensoren. Die detecteren licht, warmte, regen en wind, om de elektrische zonwering volledig automatisch te laten zakken als de zon fel en warm is en de zonnewering weer in te trekken bij te harde wind of regen.