Screens

Waar bepaalde soorten zonwering lang niet overal kunnen worden geplaatst of vanuit esthetisch perspectief niet wenselijk zijn, zijn screens (zogenaamde vlakhangende zonwering) in veel gevallen een populair alternatief. Screens nemen namelijk weinig ruimte in beslag en vormen als het ware één geheel met de ramen waarbij ze zijn geplaatst. Daarnaast zijn ze op de moeilijkste plaatsen monteerbaar. Screens worden aan de buitenzijde van de gevel bevestigd. Je kunt ze makkelijk omhoog en omlaag doen met de hand, een elektrische schakelaar of een afstandsbediening.

Niet alleen filteren screens het zonlicht voor 85%, het screendoek zorgt ervoor dat u wel naar buiten kunt blijven kijken. Screenfiltering van zonlicht geeft een prettig licht in uw woning, en schermt hinderlijk UV licht perfect af. Met screens geef je je gevel een moderne uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren. In ons uitgebreide assortiment doeken met talloze kleuren en dessins vind je er altijd een die aan jouw wensen voldoet.

Er zijn momenteel een aantal soorten screens op de markt:


Standaard screen

Dit type screen wordt zeer veel toegepast, is leverbaar in diverse modellen en heeft een uitstekende prijs-/kwaliteit verhouding.

 


Verduisterend screen

Wanneer u op zoek bent naar een screen met een verduisterend effect is het verduisterende screen een oplossing. Deze screens hebben lichtafsluitende geleiders en een doek met verduisterende coating. Zonlicht en warmte worden grotendeels geweerd. Uw kamer is donkerder en koeler dan bij standaard screens.

 


Rits/Zip screen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunnen screens wel degelijk tegen een stootje én zijn ze prima bestand tegen hogere windkrachten. Dankzij een handige ritsoplossing aan de zijgeleiders kunnen de doeken niet gaan klapperen. Rits screens zijn hierdoor ook geschikt als zon- en windwering op grotere hoogte, bijvoorbeeld op balkons.